Castelul Bran
Arhitectura catelului Bran a fost modificată pe parcursul celor 600 de ani de existență. Are numeroase elemente în stil Gotic. Castelul Bran are o formă neregulată datorată stâncii pe care a fost construit. Pietre de râu, cărămizi și lemn plus mortar sunt materialele utilizate pentru construcție.
Cunoscut cel mai adesea sub numele de „Castelul lui Dracula”, este considerat casa personajului principal din rmanul lui Bram Stokers intitulat Dracula și există numeroase legende ce spun că era la un moment dat reședința lui Vlad Tepes, domnitor al Valahiei.
În timpul primei faze arhitecturale, din 1378 până în 1380, clădirea consta din mai multe incinte și un turn în partea de Vest.
În 1535 castelul avea trei turnuri de apărare pe laturile: nordică, estică și vestică. conform vizitatorilor străini care au vizitat castelul în secolul al XVI-lea, accesul în castel se făcea prin intermediul unei deschideri, probabil pe latura sudică, cu o scară mobilă. Pe latura sudică, zidul avea două deschideri spre drum. Fortificația avea de asemenea doi pereți paraleli care, împreună cu clădirea din partea cealaltă a defileul îl închideau pe acesta complet.
Turnul de pulbere, de formă rotundă a explodat în 1593, dar a fost reconstruit la scurt timp. De asemenea se poate găsi o fântână adâncă în curtea castelului.
Program de iarnă (1 Octombrie – 31 Martie)
Luni: 12 – 16
Marți–Duminică: 9 – 16
Ultima intrare: 16
Program de vară (1 Aprilie – 30 Septembrie)
Luni: 12 – 18
Marți–Duminică: 9 – 18
Ultima intrare: 18
Preţul biletelor
Adulţi: 40Lei
Seniori (65+): 30Lei
Studenţi: 25Lei
Elevi: 10Lei
Grupuri de copii organizate (>20 pax): 5 Lei
Gratuităţi / Taxă redusă
Intrarea este libera pentru persoanele cu dizabilităţi şi instituţionalizate.
Reducerea pentru pensionari este valabila pentru persoanele peste 65 ani, in baza actului de identitate.
Studenţii şi elevii beneficiază de reducere pe baza legitimaţiei de studii.