Castelul din satul Arcalia, comuna Sieu-Magherus este unul dintre cele mai interesante castele din Transilvania.Este singurul castel din Transilvania construit în stil Maur – Bizantine și deține de asemenea o grădină cu arbori, ceea ce-l face să se asemene foarte mult cu Palatul de la Lednice din Republica Cehă.

El a fost construit de către familia Bethlen în jurul anului 1850, dar a fost abandonat mai târziu și folosit în diferite scopuri, mai ales după 194. Deși a suferit pagube de-a lungul timpului, în ziua de astăzi el este complet renovat, fiind Centrul Francofoniei al Universității din Cluj Napoca. În pofida acestui fapt el poate fi vizitat pentru o taxă de 2 RON.

Satul Arcalia este localizat la 15 km de Bistrița, în nordul României și castelul este localizat foarte aproape de drumul național DN 15A ce face legătura între Bistrița și Reghin. Castelul este înconjurat de o grădină botanică unde există peste 150 de specii de arbori locali și exotici. Castelul este folosit și ca gazdă a unor conferințe, școli de vară, simpozioane naționale sau internaționale.