Castelul Corvinilor din Hunedoara se poate considera că datează din anul 1446, când a fost începută construcția din ordinul lui Ioan de Hunedoara (în maghiară: Hunyadi János, română: Iancu sau Ioan de Hunedoara) care a dorit să transforme vechea fortificație constrută de Carol I al Ungariei. Castelul a fost dat inițial tatălui lui Iancu de Hunedoara în 1409, Voicu (Vajk), de către Sigismund, rege al Ungariei, pentru serviciile aduse.

În anul 1446 Iancu de Hunedoara a fost de asemenea ales ca guvernator-regent al regatului Ungariei de către Dietă.

Castelul a fost construit în principal în stil gotic, dar are și elemente arhitecturale în stil renascentist. Castelul are turnuri de apărare înalte și puternice, și o curte interiorară la care se ajungea printr-un pod care se putea ridica.

Fiind una dintre cele mai importante proprietăți ale lui Ioan de Hunedoara, castelul a suferit unele transformări în timpul domniei sale. A devenit o locuință somptuoasaă, nu doar un punct strategic fortificat. Odată cu trecerea anilor, proprietarii castelului i-au modificat înfățișarea, adăugând turnuri, holuri, săli și camere de oaspeți.