În drum spre peștera Dambovicioara puteți admira frumosul peisaj din Cheile Dâmbovicioarei.Dacă doriți să știți cât de mic sunteți comparativ cu lumea în care trăiți, cu siguranță puteți vizita cheile Dâmbovicioarei, parte a rezervației naturale Piatra Craiului. Este un loc minunat pentru iubitorii naturii, vizitatorul fiind uimit de frumusețea locurilor, de mărimea defileului, de faptul că un râu de doar 1-2 metri poate crea un asemenea peisaj.

Cheile au adâncimea de 1254 m și oferă un peisaj magnific și unic. Cheile Dâmbovicioarei sunt un element important al celui mai mare complex de chei din țară, din care fac parte peste 20 de chei, cu o lșungime totală de 30 km. Erodând pietrele de calșcar din perioada Jurasicului, apa Dâmbovicioarei a generat o secțiune de chei cu o lungime de peste 8 km, cauzând apariția unui veritabil canion tăiat în piatră.

Cheile propriu-zise ale Dâmbovicioarei, au un aspect monumental, datorat pereților verticali sau chiar înclinați de deasupra trecătorii, cu înălțimi ce depășesc pe alocuri 200m. Pe margini se poate vedea calcarul gri-alburiu, lustruit, aranjat în blocuri mai groase la bază, și calcar alb în partea de sus.