În Rășinari costumele de sărbătoare de o eleganță rară, brodate în negru și alb sunt purtate cu mândrie de sărbători iar meșteșugurile moștenite din moși strămoși sunt practicate cu succes și azi. Încă din cele mai vechi timpuri, aceste populații de oieri au fost și sunt maeștri în prelucrarea lânii și a pieilor.

Pe aceste meleaguri aveți posibilitatea să găsiți biserici vechi, muzee (Muzeul Sibiel, unde există cea mai mare colecție de icoane pe sticlă din Europa, Muzeul Sătesc Rășinari, ce cuprinde piese uzuale din ceramică, mobilier pictat, obiecte gospodărești și meșteșugărești.

Păltinișul este o opțiune interesantă pentru un weekend prelungit destinat sporturilor de iarnă sau plimbărilor prin rezervația Iezerele Cindrelului la faimoasele lacuri glaciare. Odată ajuns la Păltiniș, nu ai cum să te plictisești. Poți să schiezi, să urci crestele împădurite din apropiere pe trasee accesibile sau doar să admiri panorama care ţi se deschide în faţă. Poţi să vizitezi Schitul şi Casa memorială Constantin Noica. Fie că stai o zi sau o vacanță întreagă, un lucru este sigur: te vei bucura, te vei simţi bine iar Păltinișul îţi va rămane mult timp în inimă. Staţiunea a fost întemeiată de Societatea Carpatină Ardeleană a Turiştilor – SKV (Siebenbürgischer Karpatenverein) în 1894 fiind cea mai veche stațiune montană din România. Staţiunea este situată pe coasta de nord-est a munților Cindrel (Carpaţii Meridionali), în mijlocul unei păduri de conifere, la 32 km SV de Sibiu, de care este legată printr-o sosea modernizată. Este stațiunea montană situată la cea mai mare altitudine (1442m) din ţară.