Biserica a fost construită în mai multe etape sub forma unei basilici Gotice fără turn. Cel mai vechi element de arhitectură păstrat până astăzi datează din a doua jumătate a secolului al XIV-lea. Anul 1541 este gravat pe o piatră a arcului de la intrare, indicând terminarea construcției exterioare a bisericii.
În comparație cu alte biserici sătești, acest monument este unic, datorită celor două capele ce flanchează corul. Același model planimetric a fost folosit la biserica Sfântul Mihail din Cluj-Napoca. Ușa sacristiei, nișa locației de împărtășanie, amvonul, portalul de vest, cheile bolții și stâlpii boltei, aflați pe console ridicate, evidențiază sculpturile în stil Gotic.
Nava și culoarele, corul și capelele laterale sunt boltite încrucișat și afișează chei ale bolții ce au o mare varietate de elemente de design sub forma unor frunze, sau cu tematică zoomorfă și antropomorfă. Nici o altă biserică sătească din Transilvania nu se poate lăuda cu o varietate mai mare de chei de boltă. Pe unele dintre acestea apare fața lui Cristos, sau o reprezentare a unui pelican ce își hrănește puiul și o reprezentare a unei oi cu Drapelul Învierii. Din ansamblu se mai păstrează un turn cu ceas situat la poarta de intrare în biserică.