– Consiliul Județean și Prefectura – Prefectura este o clădire impunătoare datând din anii 1905-1907. A fost proiectată ca primărie de către Jakab Dezso și Komor Marceli în stilul primei perioade secesioniste. Turnul are o înălțime de 60 de metrii. Astăzi clădirea găzduiește prefectura și consiliul județean Mureș. În grădina din fața clădirii găsim o statuie de tipul „Lupoaica cu Puii”, monument ce se regăsește în multe orașe românești din Transilvania.

– Palatul Culturii – Localizat la intersecția dintre Piața Trandafirilor și strada George Enescu este un loc ce nu poate fi ratat. Acoperișul sclipitor construit din țigle colorate de diferite culori, precum și celelalte decorațiuni ale fațadei îl fac special. Construit între 1911 și 1913 a fost influențat de stilul secesionist Ungari și Vienez.

– Fosta Mănăstire Franciscană – A existat nu doar un turn, ci o mănăstire și o biserică, ambele mănăstirea și biserica fiind demolate în 1972. Din 1735 până în 1972 Franciscanii au educat tineri în acel loc. Ordinul Franciscan de Frați trăise în fortăreață din secolul al XIII-lea până in cel al XVI-lea. În 1972 s-au mutat la marginea orașului.

– Cetatea Medievală Târgu Mureș – Prima cetate a fost construită în secolul al XV-lea și a fost proprietatea voivozilor Transilvaniei. Cetatea actuală a fost construită în jurul anului 1602. O parte din cetate se află în reconstrucție, dar o parte din ea se poate vizita.