Prima atestare documentară a Viscriului este un document cu taxe bisericești datând din preajma anului 1400, în care satul se menționează că este parte a parohiei Rupea.

Biserica însă datează din preajma anului 1100, când secuii au construit o mică biserică ce avea o singură încăpere și cu o absidă semicirculară. În jurul anului 1185 biserica a fost preluată de coloniști sași, iar secuii au fost relocați în sud-estul Transilvaniei. Până astăzi, biserica este înconjurată de un cimitir cu pietre funerare ce datează din perioada culturii Bjielo-Brdo.

În secolul al XIV-lea partea de est a bisericii a fost reconstruită. Primele fortificații cu turnuri au fost adăugate în jurul anului 1525. În secolul al XVIII-lea, biserica a fost înconjurată cu un al doilea zid de apărare. După 1743 a fost construit un hol acoperit pentru depozitarea cerealelor. Un secol mai târziu, două camere din sistemul de apărare au fost transformate în săli de clasă. Altarul clasic din secolul al XIX-lea are o piesă centrală „Binecuvântarea Copiilor” lucrare realizată de pictorul J. Paukratz din Rupea.